Aktualita únor 2020 – ZZS MKS

Publikoval Skokan v


Přetiskujeme zprávu tiskového mluvčího ZZS MSK PhDr. Lukáše Humpla:

 

Záchranáři ZZS MSK uvedli v úterý 18. února 2020 slavnostně do provozu patnáct nových, plně vybavených, sanitních vozidel. Slavnostního setkání a tiskové konference se v areálu IZS v Ostravě-Zábřehu, zúčastnili představitelé Moravskoslezského kraje, vedoucí pracovníci zdravotnické záchranné služby, zástupci složek IZS a další pozvaní hosté.

 

Na obnovu vozového parku bylo zdravotnické záchranné službě v roce 2019 Moravskoslezským krajem poskytnuto 37,5 milionu korun. Za tyto prostředky se zrealizovalo pořízení deseti nových plně vybavených sanitních vozidel. Dva nové sanitní speciály byly uhrazeny Ministerstvem zdravotnictví ČR z prostředků na krizovou připravenost. Jejich cena přesahuje deset milionů korun. Další automobil bylo možno zakoupit díky prostředkům z Fondu zábrany škod. Z provozních prostředků ZZS MSK pak byly zakoupeny dva automobily pro systém rendez-vous.

 

Vozidla Mercedes-Benz 4×2 v městské verzi budou mít domovskou základnu v Ostravě-Zábřehu, Hlučíně, Dolním Benešově a Bohumíně.

Speciály Mercedes-Benz Sprinter 4×4 zamíří do Českého Těšína, Rýmařova a Nošovic. Do lokalit s obtížnějším terénem, a sice do Třince, Krnova, Fulneku a Studénky, míří také čtyři vozy Volkswagen Transporter 4×4.Dvě vozidla Mercedes-Benz pro speciální transporty, a sice automobil pro bariatrické pacienty a nemocné ohrožené vysoce nakažlivými nemocemi, budou záchranáři využívat v Ostravě. Osobní vozidla pro rendez-vous systém jsou pak určena na stanoviště, kde byl tento typ posádek v nedávných měsících dislokován: do Vítkova a Orlové.

Po slavnostním předání klíčů od vozidel již nové sanitní automobily odjely, aby se zapojily do své náročné služby pacientům.

 

 

Fosan, Ivančice, 16.02.2020

Kategorie: Novinky